Om oss

Sydkust Mekaniska utför legotillverkning efter kundens ritning

Med en gedigen maskinpark med både CNC-fräsar och CNC-svarvar har vi på företaget möjlighet att arbeta med olika typer av material såsom stål, aluminium, rostfritt och plast. Vi har även en stor svetsavdelning.

Sydkust Mekaniska har förmågan att se nya lösningar i konstruktion och materialval, vilket resulterar i en bättre produkt som dessutom är billigare att tillverka. Tryggheten vi ger våra kunder är viktig, och det gör vi genom att dela med oss av vår breda kunskap och långa erfarenhet inom verkstadsindustrin.

Historia

Sydkust Mekaniska AB, SKM, har sina rötter från Thore Olssons reparationsverkstad som startade sin verksamhet år 1950 i Eneborg. Dåvarande ägare, Thore Olsson var en skicklig mekaniker som reparerade bilar och lantbruksmaskiner i området. Året 1960 inköptes större lokaler och verksamheten flyttade till grannbyn Sövestad i Ystad kommun.

När sonen, och den nuvarande ägaren, Tomas tog över företaget 1989, ändrades namnet till Tomas Olssons Mekaniska, med maskinbearbetning som affärsidé. Snart krävde verksamheten större och mer rationella lokaler och 1996 gick flyttlasset till Ystad. Två år senare ändrades namnet till Sydkust Mekaniska AB. 
Idag huserar SKM AB, som fortfarande är ett familjeföretag, på Östra Zinkgatan 2A i Ystad.
 

Verkstaden

Sydkustmekaniska AB:s lokaler är ljusa och anpassade efter verksamheten. Maskinparken ökar för varje år och de senaste investeringarna är en Spinner VC-1150 samt en plasmaskärare till svetsavdelningen. 

2018-02/1518766138_bild-047
2018-02/bild-039
2018-02/bild-040