Om oss

Sydkust Mekaniska AB utför legotillverkning efter kundens ritning

Vår maskinpark innehar både CNC-fräsar och CNC-svarvar. Det medför att företaget har möjlighet att arbeta med olika typer av material såsom stål, aluminium, rostfritt och plast. Sydkust Mekaniska AB har även en erfaren svetsavdelning. 

Sydkust Mekaniska AB besitter förmågan att se nya lösningar i konstruktion och materialval, vilket resulterar i en bättre produkt som dessutom kan bli förmånligare att få tillverkad. Att vara en trygg och kompetent leverantör till våra kunder är viktigt för oss! 

Historia

Sydkust Mekaniska AB, SKM AB, har sina rötter från Thore Olssons reparationsverkstad som startade sin verksamhet år 1950 i Eneborg. Dåvarande ägare, Thore Olsson var en skicklig mekaniker som reparerade bilar och lantbruksmaskiner i området. Året 1960 inköptes större lokaler och verksamheten flyttade till grannbyn Sövestad i Ystad kommun.

När sonen, och den nuvarande ägaren, Tomas tog över företaget år 1989, ändrades namnet till Tomas Olssons Mekaniska, med maskinbearbetning som affärsidé. Snart krävde verksamheten större och mer rationella lokaler och år 1996 gick flyttlasset till Ystad. Två år senare ändrades namnet till Sydkust Mekaniska AB. Idag huserar SKM AB, som fortfarande är ett familjeföretag, på Östra Zinkgatan 2A i Ystad.

2018-02/1518766138_bild-047
2018-02/bild-039
2018-02/bild-040